Доказателства за съществуването на духове II част

EVP и гласове от  отвъд

Друг огромен въпрос се върти около призраците  защо се появяват ?
Имат ли избор? Дали те са обречени на тази земна равнина по причини, които са извън тях? Така, че нека ги попитаме и, да се надяваме, че ще се запише отговора им под формата на EVP.
EVP означава електронен гласов феномен, това са  записи на думи и изрази, изречени от духове, често не чувани от човешкото ухо по време на залавянето. Някои изследователи използват бял шум, за да дадат малко помощ на духовете.
Накрая някаква наука! За да разберете една теория помислете за приложението на белия шум, които се използва за сън. Тъй като бял шум е звук, произведен на широк спектър от честоти, звуците, които могат да прекъснат съня ви, се заглъхват от белия шум и стават неразбираеми.
За духовете се предполага, че работи по обратния начин: Призрачните гласове не се чуват от човешкото ухо, защото са неразличими от много други честоти и звуци в околната среда и умът не може да ги избира. Бял шум следователно служи като вид филтър. Само когато доказателствата се преразгледат, гласът може да бъде разгадан и често с помощта на компютърно оборудване и много внимателен анализ.
Много изследователи се отказват да използват  белия шум и просто разчитат на цифрови записващи устройства, който като че ли вършат по добра работа. Духовете очевидно са склонни да говорят с нас, ако само слушаме.
Все пак има и възможност за намеса и грешки но EVP са сред най-широко разпространените доказателства. Те са особено убедителни, когато думите и фразите се отнасят пряко към зададените въпроси.
Има няколко други интересни начина за извличане на думи от отвъдното, като Ghost Box-просто модифицирано радио, което бързо сканира канали, като по този начин създава някакъв вид бял шум или поне фонов шум, чрез които духовете биха могли да общуват .
Устройства като Ghost Box осигуряват среда за комуникация между живия и духовния свят. Въпреки че е най-ефективен в ръцете на експерт, всеки може да използва един, за да улови доказателства за паранормална дейност в собствения си дом. Самият факт обаче, че това е радиоприемник означава, че не трябва да се досещаме твърде много, когато става дума за възможни грешки с подобно оборудване.
Ovilus е още една интересна технология. Това преносимо устройство отчита данни от средата   и превръща числата в думи Докато производителите на Ovilus не правят такова
потвърждение то преди това много известни паранормални следователи са използвали устройството, за да твърдят, че комуникират с мъртвите. Въпреки че някои от резултатите, на които сме свидетели по телевизията, са убедителни, в най-добрия случай можем да ги поставим в категорията "Хъмм?

Теория на електромагнитното поле (ЕМП) и други енергийни аномалии
Време е за повече наука, нещо като! Хората, както всички живи същества, излъчват слаби електромагнитни полета. Както със сигурност си спомняме от часовете по физика енергията не може да бъде създадена или унищожена, а само преобразувана от една форма в друга. И така, какво става с нашата биоелектрична енергия, когато умрем? Някои хора теоретизират, че съставлява строежа на това, което наричаме човешкия дух. (Други казват, че енергията просто се разпада в околната среда.)
Ето защо нещо като детектор на ЕМП, или гаус метър би било ефективно за локализиране на човешкия дух. Гаус метра е устройство използвано от електротехници и учени за измерване на магнитни полета.
Но има няколко проблема с тази идея. От една страна, шпионката на ЕМП показва по-силно поле, отколкото обикновено очакваме да видим от жив организъм. Но много изследователи смятат, че човешките духове черпят енергия от околната среда и дори от батерии за фенерче.Това, очевидно, се отнася за силно, локализирани източници на енергия, които биха могли да бъдат много духове.
Но дори паранормалните изследователи бързо заявяват, че само електромагнитните полета не са индикатор за активност и може да има редица обяснения в реалния свят. Всъщност, високите електромагнитни полета в дома идват от електрическите инсталации на сградите например, дори могат да допринесат за чувство на страх и параноя, което води до погрешно вярване, че къщата  е обитавана от духове.
Необичайни термични показания са друг индикатор за свръхестествена активност. Изследователите използват инструменти като термовизионни камери, за да търсят аномални показания, които са по-горещи или по-хладни от околната среда и се надяваме, че тези показания са във формата на човек! Разбира се, топлината предполага енергия, която духът притежава или е извадил от околната среда.

Заключения

Дали хората живеят след смъртта като някаква форма на енергия? Има ли призраци способни да комуникират с нас? Дали изследователите наистина документират духове под формата на видео и фотографии? Или всички сме били измамени от безскрупулни телевизионни продуценти и мрежи само за да направят пари?
Доказателствата са убедителни, но със сигурност не са категорични. Може би един ден някой  изследовател ще излезе с безспорно доказателство за призраци, но до този ден можем в най-добрия случай да спекулираме.

Разбира се, ако сте имали свои собствени паранормални преживявания, вие вече знаете истината. Моля отделете малко време, за да разкажете историята си в секцията за коментари по-долу. Имате ли причина да вярвате, че наистина съществуват духове?
Кажете ни защо!


Превод : А.Христева 
Оригинал на Английски : exemplore.com/paranormal/Do-Ghosts-Exist-Evidence

Коментари

Популярни публикации